Cursus animator in het jeugdwerk

23
januari
2019

Tijdens de krokusvakantie krijgen jongeren in Tienen de kans om een cursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Deze cursus, aangeboden door de jeugddienst i.s.m. Koning Kevin vzw, biedt een unieke kans om het attest van animator te behalen.

Je bent jong en je wil wat: zoals monitor worden bij speelplein Tintel van de stad Tienen! Tijdens de schoolvakanties komen meer dan 100 kinderen spelen op het speelplein. De monitoren zorgen voor zotte ideeën, vrolijke spelletjes en lachende gezichten.

Om monitor te worden bij speelpleinwerking Tintel moet men een cursus animator achter de rug hebben. Tijdens de krokusvakantie kan deze cursus gevolgd worden bij de jeugddienst. Monitoren in spe leren er wat de basis is van een goede begeleidershouding, krijgen inzicht in de leefwereld van kinderen, leren jongeren animeren en activiteiten voorbereiden …

De cursus vindt plaats van zaterdag 2 t/m vrijdag 8 maart ’19 in het Vrijetijdscentrum. Deelnemers moeten minstens 16 jaar zijn of worden in 2019. Uniek is dat de cursus 7 dagen duurt en de jongeren elke avond naar huis kunnen. Enkel de laatste dag is er een overnachting om de week op een leuke manier af te sluiten.

Na de basiscursus volgt een stage van 50 uren op een speelplein, bij de speelpleinwerking Tintel of op een andere locatie naar keuze. De enige voorwaarde is dat men groepen kinderen of jongeren begeleidt in het jeugdwerk. Wordt de stage positief beoordeeld, dan krijgt de cursist een officieel attest van animator in het jeugdwerk.

Voor deze cursus betalen deelnemers 100 euro inschrijvingsgeld. Na afloop krijgt men deze som terug via een kadervormingstoelage als de  cursisten het attest van deelname binnenbrengen bij de jeugddienst

De jeugddienst van de stad is steeds op zoek naar enthousiaste monitoren voor speelplein Tintel. Vooral tijdens de paas- en zomervakantie zijn extra monitoren welkom. Monitoren werken 5 dagen per week en krijgen hiervoor een vrijwilligersvergoeding van 150 euro. De monitorengroep is een toffe bende die regelmatig samen leuke activiteiten onderneemt. Ook jongeren die elders een cursus animator hebben gevolgd, zijn welkom.

Cursus ‘Animator in het jeugdwerk’
Zaterdag 2 t/m vrijdag 8  maart ‘19
Elke dag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag 8 maart ’19 ook van 18.00 tot 21.00 uur met overnachting.
Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
100 euro
Meer info en inschrijven: jeugddienst, Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen, tel 016 82 38 64, jeugddienst@tienen.be.

Contact