Driedaags taalbad tijdens de krokusvakantie

22
februari
2017
taalbad_17.jpg

De Tiense jeugddienst organiseert tijdens de krokusvakantie een driedaags taalbad. Anderstalige kinderen van 3 tot 12 jaar schaven er op een speelse manier hun kennis van het Nederlands bij.

Omdat taal een bepalend aspect is voor de verdere schoolloopbaan van kinderen, wil de jeugddienst deze problematiek zo vroeg mogelijk aanpakken. Van maandag 27 t/m woensdag 1 maart ‘17 kunnen anderstalige kinderen van 3 tot 12 jaar op een leuke manier Nederlands leren. Zo verhogen ze hun kansen op een volwaardige schoolloopbaan.

De ouders worden betrokken bij het project. Ze worden bewust gemaakt van het belang van talenkennis en krijgen de gelegenheid kennis te maken met andere ouders, vrijwilligers en medewerkers van de jeugddienst, alsook met het aanbod van de vrijetijdsdiensten van de stad Tienen. De begeleiders van het driedaags taalbad zijn medewerkers van de jeugddienst, kleuterjuffen, stagiaires en monitoren van speelpleinwerking Tintel. Voor deze laatsten is het project een grote uitdaging omdat ze meestal voor de eerste keer in contact komen met kinderen uit diverse culturen.

Taalbad
Maandag 27 februari t/m woensdag 1 maart '17
Van 09.30 tot 15.30 uur
Jeugddienst, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Deelname gratis

Contact