Driedaags taalbad voor anderstalige kinderen

9
februari
2018

De Tiense jeugddienst organiseert tijdens de krokusvakantie een driedaags taalbad. Al voor de 10de keer schaven anderstalige kinderen van 3 tot 12 jaar er op een speelse manier hun kennis van het Nederlands bij.

Omdat taal een bepalend aspect is voor de verdere schoolloopbaan van kinderen, wil de jeugddienst deze problematiek zo vroeg mogelijk aanpakken. Van dinsdag 13 t/m donderdag 15 februari ‘18 kunnen anderstalige kinderen van 3 tot 12 jaar op een leuke manier Nederlands leren. Zo verhogen ze hun kansen op een volwaardige schoolloopbaan.

Het taalbad is geen klassieke taalles. Er worden spelletjes gespeeld en leuke activiteiten georganiseerd. Spelenderwijs wordt de kennis van het Nederlands gestimuleerd.

De begeleiders van het driedaags taalbad zijn medewerkers van de jeugddienst, kleuterjuffen en monitoren van speelpleinwerking Tintel. Voor deze laatste groep is het project een leuke uitdaging omdat ze vaak voor de eerste keer in contact komen met kinderen uit diverse culturen.

Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar uit Tienen, die een andere thuistaal spreken dan het Nederlands, zijn welkom. Om de kwaliteit te garanderen zijn de plaatsen beperkt. 7- tot 12-jarigen die al eerder hebben deelgenomen aan het taalbad kunnen niet opnieuw deelnemen. 

Taalbad
Dinsdag 13 februari t/m donderdag 15 februari '18
Van 09.30 tot 15.30 uur
Jeugddienst, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Deelname gratis
Info: jeugddienst, tel 016 82 38 64, sara.ulens@tienen.be