Kampen door jongeren

24
januari
2019

Veel jong talent in Tienen en daar wil de jeugddienst graag op inzetten. Deze zomer krijgen Tiense jongeren de kans om hun passie of talent over te brengen op kinderen tijdens een initiatieweek. Jongeren die een discipline beheersen zoals een (bijzondere) sport, kunstvorm, toneel … komen in aanmerking. 

In Tienen lopen heel wat jongeren rond die in hun vrije tijd gepassioneerd en vol enthousiasme hun hobby beoefenen. Om deze jongeren hun talenten verder te laten ontplooien en te benutten, geeft de jeugddienst hen de kans om tijdens de zomervakantie een initiatie- of themaweek te organiseren rond hun passie. Dit kan gebeuren met (veel) ondersteuning van de jeugddienst.

Voor de kinderen betekent dit dat er een nieuw aanbod aangeboord wordt met de kans om een bijzondere sport of hobby te ontdekken.  Een Tiense jongere als ‘lesgever’ biedt voor de deelnemers ook een meerwaarde. Deze kan hen namelijk de weg wijzen naar een club of organisatie waar de initiatie verdergezet wordt.

De jeugddienst start met een zoektocht naar jongeren tussen 18 en 25 jaar die hun passie voor (bijzondere) hobby willen doorgeven aan kinderen tussen 7 en 12 jaar. Bedoeling is dat de themaweken origineel zijn en het bestaande aanbod complementeren. Geïnteresseerde jongeren mogen contact opnemen met de jeugddienst via jeugddienst@tienen.be of tel 016 82 38 64.

Kinderen en ouders die uitkijken naar het nieuwe aanbod moeten nog even wachten tot begin april. Dan wordt het zomeraanbod bekendgemaakt. Vanaf dinsdag 7 mei ‘19 om 18.00 uur kan er worden ingeschreven.

Contact