Kampen door jongeren

21
januari
2020

Na het succes in 2019 van de zomerkampen i.s.m. Tiens jong talent, gaat de jeugddienst van de stad opnieuw op zoek naar jongeren die hun passie of talent willen overbrengen op kinderen tijdens een initiatieweek tijdens de zomer. Daarnaast is er tijdens de krokusvakantie een cursus ‘Animator in het jeugdwerk’ samen met Koning Kevin vzw.

Zomerkampen met Tiens talent

In Tienen zijn er heel wat jongeren die in hun vrije tijd gepassioneerd hun hobby beoefenen. Om deze jongeren hun talenten verder te laten ontplooien en te benutten, geeft de jeugddienst hen de kans om tijdens de zomervakantie, als aanvulling op het reguliere aanbod,  een initiatie- of themaweek te organiseren rond hun passie. Hierbij krijgen zij ondersteuning. 

Voor de kinderen biedt dit de kans om kennis te maken met een bijzondere sport of hobby. Een Tiense lesgever kan hen ook doorverwijzen naar  een vereniging waar de initiatie verdergezet kan worden. 

Voor dit initiatief is de jeugddienst op zoek naar jongeren tussen 18 en 25 jaar die hun passie voor een (bijzondere) hobby willen doorgeven aan kinderen tussen 7 en 12 jaar. Geïnteresseerden mogen contact opnemen met de jeugddienst (tel 016 82 38 64, jeugddienst@tienen.be).

Cursus animator

Tijdens de schoolvakanties kan speelpleinwerking Tintel telkens op meer dan 100 deelnemers rekenen. Het zijn de monitoren die zorgen voor zotte ideeën, vrolijke spelletjes en lachende gezichten.

De jeugddienst is permanent op zoek naar monitoren en dit vooral tijdens de paas- en zomervakantie. Monitoren werken 5 dagen per week en krijgen hiervoor een vrijwilligersvergoeding van 150 euro. De monitorengroep is een toffe bende die regelmatig samen leuke activiteiten onderneemt.

Jongeren die zin hebben om monitor te worden, dienen een cursus animator gevolgd te hebben. Deze cursus wordt tijdens de krokusvakantie georganiseerd bij de jeugddienst. Men leert er een goede begeleidershouding aannemen, animatie en activiteiten organiseren en krijgt een inzicht in de leefwereld van kinderen.

De cursus vindt plaats van zaterdag 22 t/m vrijdag 28 februari ’20 in het Vrijetijdscentrum. Deelnemers moeten minstens 16 jaar zijn of worden in 2020. Op donderdag is er een overnachting voorzien om de week op een leuke manier af te sluiten.

Na de basiscursus volgt een stage van 50 uren bij de speelpleinwerking Tintel of op een andere locatie waar men groepen kinderen of jongeren kan begeleiden in het jeugdwerk. Wordt de stage positief beoordeeld, dan krijgt de cursist een officieel attest van animator in het jeugdwerk.

Deelnemen kost 100 euro. Na het binnenbrengen van een attest van deelname kan deze som gerecupereerd worden via een kadervormingstoelage.

Cursus ‘Animator in het jeugdwerk’
Zaterdag 22 t/m vrijdag 28 februari ’20. 
Elke dag van 09.00 tot 17.30 uur, op donderdag 27 februari ‘20 ook van 18.00 tot 21.00 uur met overnachting.
Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Inschrijven: jeugddienst, tel 016 80 45 49, jeugddienst@tienen.be.

Contact