Leerlingen stappen en trappen naar school

19
september
2019

Kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer zijn een prioriteit in Tienen. Daarom ondersteunt de stad Tienen de Strapdag. Op vrijdag 20 september ’19 worden alle scholieren opgeroepen om met de fiets, te voet of met een ander duurzaam vervoermiddel naar school te gaan.

Dit jaar heeft de 13de editie van de Strapdag plaats tijdens de ‘Week van de mobiliteit’, van 16 tot 22 september ‘19. Maar liefst 400.000 kinderen uit 1.500 scholen doen jaarlijks mee aan de actie. Ook Tienen is van de partij. Op deze autoluwe schooldag komen kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Als Octopusgemeente ondersteunt de stad de Tiense scholen op het grondgebied met een materialenpakket. Voor elke leerling wordt er een kleurrijk Strapbandje en een bladwijzer voorzien. In het pakket zitten ook ballonnen en affiches. Het nieuwe Straplied zet de kinderen in beweging.

Scholen die een leuke strapfoto of -filmpje posten via www.octopusplan.info/strapwedstrijd, maken kans op één van de vele prijzen zoals de ‘Octopus verkeersshow’, educatieve boekenpakketten en veel meer.

De Strapdag is een campagne binnen het Octopusplan van de Voetgangersbeweging vzw, een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Meer informatie krijg je via www.octopusplan.info of de dienst preventie van de stad Tienen, tel 016 80 57 56, preventie@tienen.be.

Contact