Najaarsaanbod Tiense T&W Academie

25
september
2017
twacademie2.jpg

De Tiense Erfgoedsite wordt ook dit najaar op woensdagnamiddagen een trekpleister voor kinderen die aan de slag willen met techniek en wetenschap. Samen met hogeschool UC Leuven-Limburg organiseert de stad opnieuw workshops in het kader van de Techniek en Wetenschapsacademie (T&W Academie).

De T&W Academie is een initiatief van de lerarenopleiding van hogeschool UC Leuven-Limburg. Via de vestigingen in Limburg en nu ook Vlaams-Brabant, zet UCLL haar onderwijsexpertise in om de interesse voor technische en wetenschappelijke beroepsprofielen binnen de respectievelijke regio’s te verhogen. In Tienen worden sinds twee jaar workshops georganiseerd i.sm. Erfgoedsite Tienen.

Data workshops en programma

Ik hou van cinema
Voor de kleine bollebozen (4- tot 6-jarigen).
Woensdag 22 november ’17 van 13.30 tot 17.00 uur.
Samen met Cubetto, het kleine houten robotje dat graag ontdekt en speelt, ga je naar de film. Ga je mee om de weg te zoeken?

We love WeDo
Voor onze miniprofessoren (6- tot 9-jarigen).
Woensdag 18 oktober '17 van 13.30 tot 17.00 uur.
Aan de slag met Lego WeDo. Je bouwt en je programmeert. Het begint met een aap en waar het eindigt bepaal je zelf! Natuurlijk ook voor meisjes!

Een storm in je hoofd?
Voor onze jonge geleerden (10- tot 12-jarigen).
Woensdag 4 oktober '17 van 13.30 tot 17.00 uur.
Programmeren, is dat moeilijk? Neen hoor, met EV3 is dat kinderspel! Programmeren kan je leren. Ontdek hoe je een EV3-robot kan programmeren zodat die doet wat jij wil!

Niet geschikt voor zuurpruimen!
Voor onze jonge geleerden (10- tot 12-jarigen).
Waarom kijk je zo zuur? Wij houden van blije gezichtjes. Kom alles over citroenzuur te weten en wordt een echte professor in ons voedingslaboratorium!

Star Wars in Tienen! Attack of the drones!
Voor onze nieuwe Einsteins (10- tot 14-jarigen).
Woensdag 8 november '17 van 13.30 tot 17.00 uur.
Heb jij altijd al eens met een drone willen vliegen? Ooit al gehoord van pitch, yaw of roll? Kies het luchtruim en kom alles te weten over drones! 

De deelnameprijs bedraagt 10 euro per workshop. Inschrijven kan vanaf 25 september ‘17 via www.tienen.be/inschrijving-jeugdactiviteiten.  Meer info kan je verkrijgen bij de dienst toerisme en erfgoed, tel 016 80 56 86, www.toerisme.tienen.be.