Op pad met Sinterklaas van 21/11 t/m 06/12

13
november
2020
20_Sint2_FBadv

Het is voor de kinderen aftellen naar 6 december, maar in Tienen mogen ze de schoentjes nog even vanonder de schouw halen. Van zaterdag 21 november t/m zondag 6 december ’20 organiseert de dienst toerisme en evenementen een leuke Sintwandeling in Tienen, helemaal coronaproof en boordevol leuke verrassingen.

Op drie plekken in het stadscentrum, in de Nieuwstraat, Leuvensestraat en op de Veemarkt, krijgen de kinderen een blik achter de schermen van het Sinthuis. Via een QR-code spreekt de Sint hen zelf toe op de mobiele telefoon van mama of papa en vertelt hij hoe al die lekkere snoepjes gemaakt worden en waar de Sint alle brieven en tekeningen van de kinderen beantwoordt.

Na de wandeling kunnen de deugnieten een brief of tekening (met vermelding van hun adres) posten in de  brievenbus van de Sint. Deze staat op de Grote Markt, voor de Streekshop. De Sint belooft elke brief of tekening hoogstpersoonlijk te beantwoorden.

Gezien zijn gezegende leeftijd, behoort ook de Sint tot een risicogroep en is een grote intrede dit jaar niet mogelijk. Toch werken hij en zijn Pieten heel hard om alle brave kindjes van cadeautjes te voorzien. Hoe dat er aan toe gaat vertelt hij in een videoboodschap die via de sociale media en de scholen de wereld in gestuurd wordt. We weten dat de Sint een boontje heeft voor alle Tiense kinderen omdat alle suiker voor de snoepjes uit Tienen komt. Daarom stuurt hij alvast 3.500 zakjes snoep naar de Tiense scholen voor alle kinderen tot en met het derde leerjaar.  

De stad werkt voor dit project samen met de firma’s The Eye Opener voor de decors en Filmman voor het opnemen van de videoboodschappen. Bekijk hier alvast de toespraak van Sinterklaas voor alle Tiense (b)engeltjes)

Op pad met Sinterklaas
Van zaterdag 21 november t/m zondag 6 december ’20 in het stadscentrum van Tienen

Plan parcours Sintwandeling

Locaties Sinthuis
1. Nieuwstraat 24
2. Veemarkt 13
3. Leuvensestraat 45
4. Grote Markt 6

Brievenbus van de Sint
Grote Markt voor de Streekshop.

Contact