Oplossing gevonden voor stockageprobleem jeugdverenigingen

29
maart
2018

Begin september namen de jeugdverenigingen Kriko-Bea en Akabe Blits hun intrek in de gebouwen op het Rakkersveld. Hiermee werd het huisvestingsprobleem van deze scoutsgroepen definitief van de baan geveegd. Ook voor de stockage van hun kampmaterialen is er nu een oplossing.

Nadat scoutsgroepen Kriko-Bea en Akabe Blits hun lokalen moesten verlaten, werd een oplossing gezocht en gevonden voor hun huisvestingsprobleem op het Rakkersveld. Jammer genoeg konden niet alle kampmaterialen mee verhuizen. Tot nu werden deze, samen met de materialen van KSA Tienen, in drie containers gestockeerd aan het parochiecentrum in de Oude Vestenstraat. Maar door de nakende sloop van dit gebouw, moeten de containers hier weg.

De stad Tienen knoopte daarom gesprekken aan met EcoWerf. “Dankzij de medewerking van Tom Roovers, schepen van leefmilieu, mogen de containers verhuizen naar de terreinen van EcoWerf in de Ambachtenlaan” vertelt schepen van jeugd Gijsbrecht Huts. “Deze locatie blijft minstens enkele jaren beschikbaar. Op die manier is het stockageprobleem van de jeugdverenigingen voor een hele tijd van de baan.”