Nieuw speelplein Sabooike langs de Leopoldvest

4
oktober
2017

De jeugddienst van de stad Tienen zet de herfst kleurrijk in met de opening van een nieuw speelplein ‘Sabooike’ op de Leopoldvest. Kinderen en jongeren van alle leeftijden kunnen er zich voortaan uitleven op speeltoestellen vervaardigd uit duurzame materialen en een zandspeelplaats.

De kinderen in de buurt van de Leopoldvest zullen het graag horen: vandaag vindt de feestelijke opening plaats van speelplein Sabooike. De jeugddienst gaf i.s.m. Boerplay en met ideeën van de kinderen uit de buurt het grasterrein vorm met speeltoestellen, banken en picknicktafels.

Er werd gewerkt met duurzame, natuurlijke materialen die de kinderen uitnodigen tot klimmen, glijden en ravotten. Met het avontuurlijk evenwichtsparcours wanen ze zich even in de jungle. De ietwat oudere kinderen kunnen hun hartje ophalen met de allereerste kabelbaan in Tienen. In een prachtige boomhut kunnen ze wegdromen en hun fantasie de vrije loop laten. De peuters en kleuters beleven dan weer dolle pret in een te gekke zandspeelplaats met glijbaan.

“Veilige en goed uitgeruste speelterreinen zijn een belangrijk aandachtspunt in het jeugdbeleid”, vertelt schepen van jeugd Gijsbrecht Huts. “Eerder dit jaar werd ook het nieuwe speelterrein Het Kouterke in Kumtich geopend. Vorig jaar werd het Vianderdomein voorzien van een avontuurlijke speeltuin. Met de komst van Heldenland naar Tienen staat de jeugd in Tienen nog veel meer avontuur te wachten.” 

Contact