Update corona - Strengere maatregelen

18
november
2021
Covid-maatregelen

Het Overlegcomité verstrengt opnieuw de coronbamaatregelen vanaf zaterdag 20 november '21:

  • Respecteer een veilige afstand van 1,5 meter, beperk je sociale contacten en laat deze bij voorkeur buiten plaatsvinden.

  • Een mondmasker is vanaf de leeftijd van 10 jaar verplicht: -    in de besloten ruimtes van het openbaar vervoer en het georganiseerd collectief vervoer;-    bij de medische en niet-medische contactberoepen;-    in zorginstellingen;-    in inrichtingen en plaatsen waar horeca-activiteiten worden uitgeoefend;-    bij evenementen, zowel indoor als outdoor, ongeacht de grootte van het evenement;-    in winkels en winkelcentra;-    in publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven en overheidsbesturen; -    in publieke gebouwen en gerechtsgebouwen;-    in bibliotheken, spelotheken en mediatheken;-    in publiek toegankelijke ruimtes van de inrichtingen behorende tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector;-    in fitnesscentra;-    in gebouwen voor de erediensten.Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bv. tijdens het sporten.

  • Op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, wordt ook het mondmasker verplicht:-    evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten;-    horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaatsvinden);-    schouwburgen, concertzalen, musichalls, cabarets en andere accommodaties voor podiumkunst, culturele centra en multifunctionele zalen voor culturele activiteiten, indoor circus, cinema's, musea en (indoor) pret- en themaparken.

  • Telewerk is 4 dagen per week (vanaf 13 december '21 3 dagen) verplicht, tenzij de functie of de continuïteit van de bedrijfsvoering dit niet toelaat.