Leef je uit op Tienen kermis en De Langste Dag

23
mei
2024
Kermis - Jeroen Geladé (4)

Naar goede gewoonte trappen we de zomer af met de gezellige junikermis. Van vrijdag 21 juni t/m maandag 1 juli '24 is het weer ambiance op de Grote Markt van Tienen. Jong en oud kunnen zich samen uitleven op de nostalgische draaimolens en spannende schietkramen. Kuier langs de vele kraampjes op de jaarmarkt en proef de heerlijkste kermissnacks. Op zaterdag 22 juni '24 valt er weer heel wat te beleven tijdens De Langste Dag, met onder meer een zomerbraderie en optredens van grote artiesten. 

Tienen Kermis

Naast de vele kermisattracties voorzien we ook heel wat beleving tijdens de kermis. Zo openen we de kermis op vrijdag 21 juni met een heuse openingsparade. Tegelijk geven we de jeugd de kans om het einde van de examens te vieren met een dj-set.

Andere bijzondere evenementen zijn het prikkelarme moment op maandag en de jaarmarkt op dinsdag. Tijdens dat eerste moment bieden we personen die liever minder prikkels willen de kans om van de kermis te genieten zonder te veel drukte, lawaai en licht. Tijdens de jaarmarkt kan je dan weer genieten van al het lekkers van de marktkramers.

Op vrijdag 28 juni zetten we het weekend goed in met de kinderdag, waar we met kindergrime en clown de kermis opvrolijken. Afsluiten doen we zoals de traditie het wil op maandag 1 juli met de dag van de lege portemonnees en beertjesregen. Die dag kan je de kermisattracties met korting uittesten en kunnen kinderen een beertje vangen om de zomervakantie goed in te zetten.

De Langste Dag

Kom de sfeer opsnuiven tijdens De Langste Dag op zaterdag 22 juni. Het stadscentrum wordt ingepalmd door een grote, levendige zomerbraderie waar je kan rondstruinen langs de vele kraampjes en unieke vondsten kan doen op de brocantemarkt. Kinderen kunnen hun eigen schatten verkopen op de gezellige kinderrommelmarkt, een paradijs voor kleine ondernemers in spe. 

De Veemarkt vormt het kloppend hart van de muziekfestiviteiten met optredens van niemand minder dan Jolien Noé, Luc Steeno en Bart Kaëll. En dat allemaal gratis!

Programma

Vrijdag 21 juni

Einde van de examens met dj-set van 14.00 tot 16.00 uur

Openingsparade van 19.00 tot 20.00 uur

Zaterdag 22 juni 

De Langste Dag van 10.00 tot 18.00 uur met in het stadscentrum zomerbraderie, animatie, brocantemarkt en kinderrommelmarkt en optredens op de Veemarkt:

Jolien Noé van 14.15 tot 14.45 uur
Luc Steeno van 15.15 tot 16.00 uur
Bart Kaëll met liveband van 16.45 tot 18.00 uur

 

Maandag 24 juni

Prikkelarm moment van 16.00 tot 18.00 uur

 

Dinsdag 25 juni

Jaarmarkt van 08.00 tot 12.30 uur

 

Vrijdag 28 juni

Kinderdag van 15.00 tot 18.00 uur met kindergrime en clown

 

Maandag 1 juli 

Dag van de lege portemonnees
Beertjesregen
om 21.00 uur aan het stadhuis