Update corona - Facebookgroep #samenTienen en afhaalmomenten bib

19
maart
2020

Om het sociaal isolement te doorbreken en de mensen tips tegen verveling te geven, lanceert de stad Tienen de Facebookgroep #samenTienen. De stad verzamelt er ideeën voor activiteiten die nog mogelijk zijn en geeft ook een forum voor warme initiatieven. Ook de stadsbibliotheek heeft een alternatieve werking uitgedokterd, waarbij materialen digitaal aangevraagd en op bepaalde tijdstippen opgehaald kunnen worden.   

In navolging van de strengere maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, zijn heel wat Tienenaars thuis. Sociale activiteiten vallen weg, familiebezoekjes moeten geannuleerd worden en de meeste kinderen blijven thuis van school. Daarom lanceert de stad Tienen de Facebookgroep #samenTienen met tips en ideeën om iedereen op een positieve en leuke manier bezig te houden. Cultuur, sport, knutselen ... Het komt allemaal aan bod. En ook hartverwarmende initiatieven krijgen een postje.

Zich lid maken van de Facebookgroep kan via www.facebook.com/groups/samenTienenTips. Wie zelf leuke voorstellen heeft, kan deze posten in de groep of op de sociale media met de hashtag #samenTienen!

Heel wat mensen kunnen een portie leesvoer wel smaken. De stadsbibliotheek heropenen is geen optie met de huidige maatregelen, maar de bib in Tienen biedt een alternatief. Bibliotheekgebruikers kunnen één keer per week via een digitaal aanvraagformulier drie bibliotheekmaterialen aanvragen. Hiervoor raadplegen ze eerst de bibliotheekcatalogus (http://zoeken.tienen.bibliotheek.be/), want enkel materialen die in de bib aanwezig zijn kunnen ontleend worden. E-books worden niet uitgeleend, maar boeken, dvd's, cd's, tijdschriften, luisterboeken, strips en games zijn wel beschikbaar. De online aanvragen gebeuren via http://bibliotheek.tienen.be/reservatie-bib. Vervolgens krijgt men een bevestigingsmail met de dag en het tijdstip wanneer het bibliotheekmateriaal afgehaald mag worden.

Vanaf volgende week worden er twee afhaalomenten voorzien op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur. Het gereserveerde materiaal wordt klaargezet en kan worden afgehaald aan de ingang van de bib, dit met respect voor de social distancing maatregelen.  Er wordt gevraagd om minstens 1,5 meter afstand te houden van andere wachtenden. Het inleveren van materialen gebeurt via de inleverbox aan de ingang van de bib.

De bib laat ook weten dat reeds uitgeleende materialen met een inleverdatum tussen donderdag 12 maart en donderdag 30 april ’20 automatisch verlengd zijn zodat materialen niet vervallen in deze periode. Inleveren kan uiteraard, maar dit enkel via de inleverbox.