Vianderdomein krijgt pop-up bar

6
augustus
2018

Een fris drankje of ijsje nuttigen kan vanaf deze week ook in het Vianderdomein. Nadat er geen geschikte concessiehouder voor de brasserie op het domein gevonden werd, sluit de stad nu een overeenkomst af voor de uitbating van een pop-up bar. 

Het is Johan Kempeneers, bekend van café De Kempioen in Kumtich, die de uitbating van de pop-up bar in het Vianderdomein voor zijn rekening zal nemen vanaf de Vianderfeesten. Gedurende 9 weekends, t/m zondag 7 oktober ’18, zal de bar op zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.00 uur open zijn. Hiermee wordt het tijdens de tweede helft van de zomervakantie toch mogelijk een snack of drankje te nuttigen in het recreatiedomein. 

Op zaterdag 11 augustus ’18 kan je al vanaf 14.00 uur terecht op het Vianderdomein voor kinderanimatie zoals grimeartiesten en springkastelen, begeleid door wat muziek op de achtergrond. Vanaf 18.00 uur is er livemuziek voor jong en oud, waarna er om 22.00 uur rustige ‘feel good beats’ zullen klinken voor de liefhebbers. Natuurlijk kan je er de hele dag terecht voor een drankje en een hapje.

Op zondag 12 augustus ’18 organiseert de dienst evenementen van de stad een sfeervol event met feeërieke en vurige taferelen op en rond het water. Vanaf 16.00 uur trekken de reuze vlindersteltlopers van Le Papillon Bleu, met hun spanwijdte van 5 meter, de aandacht. Met bijpassende sprookjesachtige muziek nemen ze de bezoekers mee in hun droom.

Ieder kind is gefascineerd door zeepbellen. Tijdens het zeepbellencircus kunnen ze met allerlei materialen experimenteren. Clown Öscr verrast jong en oud met een grote koffer. Daarin zit zijn gehele repertoire. Zo kan hij voor iedereen en in eender welke situatie een tof spel bedenken. Muziek, goochelen, ballonnen en natuurlijk veel humor vormen de ingrediënten. Net als op zaterdag kunnen de kinderen doorlopend genieten van animatie en springkastelen. Ondertussen worden de dorst en honger gestild met drankjes, ijsjes en de (op het openingsfeest van Heldenland erg gesmaakte) burgers van Siegfried en Steven. Vanaf 18.00 uur geven enkele livebands het beste van zichzelf.

Van zodra de schemering valt, verwondert Saar-Arts met een stijlvolle, elegante vuuract op stelten. Omstreeks 22.00 uur gaan de Vianderfeesten de nacht in met vuurlandschappen en de ‘Bateau de feu’ op het water, een veertig minuten durende slotact.