Vrijwilligers gezocht

4
september
2018

Het Lokaal Overleg Kinderopvang en het Huis van het Kind Tienen zijn op zoek naar vrijwilligers voor enkele projecten: de voor- en naschoolse kinderopvang, De Huiswerkbrug en een nieuw pilootproject rond voeding. Op dinsdag 25 september '18 is er een infosessie.

Voor- en naschoolse kinderopvang

Alle Tiense scholen voorzien voor en na de schooluren kinderopvang. Het Lokaal Overleg Kinderopvang wil van deze opvang een plek maken waar kinderen kunnen spelen, tot rust komen, huiswerk maken, kortom kind kunnen zijn. Daarom zijn er extra helpende handen nodig.

Personen die voor en/of na de schooluren tijd hebben (zoals bv. mensen die pas met pensioen zijn of halftijds werken) en wat willen bijverdienen, kunnen zich kandidaat stellen. Uiteraard is graag werken met kinderen een vereiste en moeten kandidaten deze verantwoordelijkheid kunnen dragen.

De Huiswerkbrug

Het Huis van het Kind wil alle kinderen en jongeren in Tienen helpen om een goede kindertijd te beleven.  Daarom ondersteunt het een aantal projecten zoals De Huiswerkbrug. Dit project biedt huiswerk- en leerbegeleiding aan huis aan bij leerlingen uit het lager en secundair onderwijs.

Omdat er een stijgende vraag is naar huiswerkbegeleiding voor zowel het lager als secundair onderwijs, zoekt De Huiswerkbrug gemotiveerde vrijwilligers met een engagement van minstens 10 huisbezoeken. Het tijdstip en de frequentie worden in overleg met het gezin en de projectcoördinator bepaald. Er wordt een beperkte vrijwilligersvergoeding voorzien en je kan ook rekenen op ondersteuning van twee enthousiaste pedagogen. 

Pilootproject voeding

Gezonde en evenwichtige voeding zorgt ervoor dat kinderen zich beter in hun vel voelen. Daarom starten Huis van het Kind Tienen en CEDES met een pilootproject rond voeding. Om dit mee in goede banen te leiden, zoekt men vrijwilligers.

Infosessie

Geïnteresseerden in deze initiatieven of het pilootproject zijn welkom op een infosessie die plaatsvindt op dinsdag 25 september '18 om 20.00 uur in het Sociaal Huis, Kabbeekvest 110 in Tienen.

Inschrijven is noodzakelijk en kan via anneleen.theunis@huisvanhetkind.tienen.be.

Contact

  • Sociaal Huis

    Kabbeekvest 110
    3300 Tienen

    • Tel 016 80 11 11
    • Fax 016 80 11 19