Wijzigingen programma 'Wintermagie in Tienen'

24
november
2021
Wintermagie

Nu het Overlegcomité strengere maatregelen opgelegd heeft en de coronacijfers nog steeds de foute richting uitgaan, wordt het programma van ‘Wintermagie in Tienen’ aangepast.

Tijdens het ingetogen herdenkingsmoment corona op donderdag 9 december ’21 kan iedereen doorlopend tussen 19.00 en 21.00 uur een theelichtje en koperen nageltje achterlaten in de kerktuin en even stilstaan bij de voorbije periode.

De kerstverlichting wordt op vrijdag 10 december ’21 aangestoken. De prachtige feestverlichting en reusachtige lichtsculpturen zullen voor een feeërieke sfeer zorgen. De DJ-set die avond wordt geannuleerd. 

De voorstellingen van Theater Tol tijdens het openingsweekend van ‘Wintermagie in Tienen’ op zaterdag 11 en zondag 12 december ’21 kunnen plaatsvinden zoals gepland. De stad neemt alle nodige maatregelen om het event veilig te laten verlopen. Dit betekent dat er bij het bepalen van het aantal plaatsen rekening gehouden werd met voldoende ruimte per persoon en dat een Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht zijn.

Ook de kerstmarkt vindt in een aangepaste versie plaats. Wie een drankje of hapje wil consumeren aan de kraampjes, of een cadeautje wil kopen, zal zich eerst tot de infostand moeten wenden voor een polsbandje dat op vertoon van het Covid Safe Ticket gegeven wordt. De stad voorziet een open opstelling van de chalets en zitplaatsen, zodat iedereen veilig op de kerstmarkt kan vertoeven. Een mondmasker is verplicht. Stewards en de gemeenschapswachten houden toezicht.

Omwille van de gezegende leeftijd van de kerstman en omdat we hem natuurlijk in gezonde toestand willen houden, opent het Huis van de kerstman dit jaar zijn deuren niet. Het winterschaatsdorp wordt dit jaar zonder ijspiste, maar met nostalgische carrousel opgesteld. De uitbater acht een ijspiste om diverse redenen niet haalbaar.

De Totemannenbak op zaterdag 11 en zondag 12 december ’21 gaat wel door en op zondag 19 december ’21 zorgt de Coca Cola X-mastruck voor een leuk extraatje. Op donderdag 6 januari ’22 (Driekoningen) krijgen kinderen verkleed als een koning een kleine verrassing aan de infostand van de kerstmarkt. Shoppen tijdens de koopweekends en op zondag 2 januari ’22 kan nog steeds met de kerstbus, die je vanuit de deelgemeenten gratis naar het stadscentrum en ook weer naar huis brengt.

Het nieuwe jaar zetten we deze keer niet allemaal samen in, want de nieuwjaarsreceptie op zondag 2 januari ’22 wordt geannuleerd.

Ondanks de wijzigingen aan het programma, zal je in Tienen nog steeds op een veilige manier van een wintermagische sfeer kunnen genieten. Alle informatie is terug te vinden op www.wintermagietienen.be

Contact