Wintermagie in Tienen

16
november
2018

Na de Sint en zijn Pieten is het tijd voor een gezellige kerstsfeer. En waar kan je die beter opsnuiven dan tijdens ‘Wintermagie in Tienen’? Van vrijdag 7 december ’18 t/m zondag 6 januari ’19 staat dit event garant voor o.a. een portie glijplezier, een sfeervolle kerstmarkt en leuke attracties! 

Winterschaatsdorp

Tijdens ‘Wintermagie in Tienen’ wordt de Grote Markt ingepalmd door het Winterschaatsdorp. Centraal komt de grote, overdekte ijspiste die ook rond de fontein loopt. De piste is alle dagen open, ook op Kerst- en Nieuwjaarsdag. 

Wie liever met twee voeten stevig op de grond blijft of even wil uitblazen na het schaatsen, kan terecht aan de standen met steengrill en andere versnaperingen in het Winterschaatsdorp. 

De kleinsten kunnen een ritje in de draaiende kerstboom of op het kersttreintje maken. Even wegdromen kan op de nostalgische zweefmolen. Goed om weten: voor al wie schaatspret wil combineren met deze attracties, zijn er combitickets beschikbaar.  

Op regelmatige basis zijn er activiteiten in het Winterdorp zoals kindergrime, happy hour en seniorennamiddagen. Het volledige programma is terug te vinden op www.winterschaatsdorptienen.be. Het Winterschaatsdorp is ook toegankelijk voor mindervaliden.    

Openingsuren
Maandag tot vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur 
Zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur 
24, 25 en 31 december en 1 en 6 januari van 12.00 tot 18.00 uur 
Organisatie: S&D Events i.s.m. stad Tienen

Tarieven ijspiste 
€ 5 zonder schaatsen 
€ 7 met schaatsen 
Combiticket € 10 (schaatsbeurt, glühwein of warme chocomelk en ritje op een attractie naar keuze) 

Cadeautjes uitkiezen op de kerstmarkt

Zet je kerstmuts op want van vrijdag 14 t/m zondag 16 december ’18 verwachten we je op de gezelligste kerstmarkt in de wijde omtrek. Deze vindt plaats op het Torekesplein en Mozartplein, het gezellige binnenpleintje van de bib. Proef van verkwikkende jenevers, warme chocolademelk en hartige hapjes en maak een keuze uit originele geschenkjes voor onder de kerstboom. Kinderkoor KIKOTI en de Christmas Carol Singers zorgen voor de sfeer en je kan een ritje maken met de arrenslee van de Tiense koetsiers.  

De Tiense Bakkersbond haalt drie dagen lang versgebakken totemannen uit de houtgestookte oven op het Torekesplein. En natuurlijk is er ook de vaste afspraak met de kerstman. In zijn prachtig versierde huis (in het voormalige Suikermuseum) mogen brave kindjes met hem op de foto en krijgen ze een lekkere verrassing. 

Openingsuren
Vrijdag 14 december van 16.00 tot 21.00 uur 
Zaterdag 15 december van 14.00 tot 21.00 uur 
Zondag 16 december van 14.00 tot 20.00 uur 

Gezellig kuieren op de kerstbrocantemarkt 

Op vraag van de handelaars ging de stad ook op zoek naar een invulling voor de Veemarkt. Op zaterdag 15 en zondag 16 december ’18 kan je er kuieren tussen de snuisterijen op de kerstbrocantemarkt.   

Openingsuren
Zaterdag 15 en zondag 16 december van 10.00 tot 17.00 uur
Organisatie: Brocanterie Events i.s.m. de stad Tienen 

Après Ski Party 

Het is nog even afwachten of we dit jaar een wintertapijt krijgen, maar in Tienen nemen we graag het zekere voor het onzekere. Op zaterdag 22 december ’18 gooien we alle remmen los tijdens de ‘Après Ski Party’ op de Kalkmarkt. DJ Wouter aus Tirol brengt de ambiance erin. Ideaal om goedgemutst de kerstvakantie in te zetten.    

Après Ski Party
Zaterdag 22 december vanaf 18.00 uur  
Toegang gratis 
Organisatie: Opera Bar en café Patria i.s.m. de stad Tienen

Live kerstmuziek   

Krijg je niet genoeg van de kerstsfeer? Op zondag 23 december brengen Ensemble Sint-Isidorus en Koperklets kerstliederen op de Kalkmarkt. ‘Stille nacht’ en ‘Jingle Bells’ mogen niet in het repertoire ontbreken.

Live kerstmuziek
Zondag 23 december om 14.00 en 15.30 uur 
Toegang gratis 

Feestshoppen  

Ben je nog op zoek naar een stijlvolle party-outfit? Of wil jij liever geen miskopen onder de kerstboom? Dankzij de handelaarsvereniging KWIXX is het aangenaam shoppen in Tienen. De winkelstraten zijn mooi gedecoreerd en vanaf 7 december ’18 zijn er waardebonnen te winnen. Op vrijdag 7 december ’18 is er ook een laatavondshopping rond het thema ‘Kerst’ tot 20.00 uur en kan er vanaf 15.00 uur gratis geparkeerd worden op de betaalparkings in het centrum. Ook op zaterdag 8 en 15 december '18 mag er op de betaalparkings een hele dag gratis geparkeerd worden.

De winkels zijn open op zondag 16, 23 en 30 december ’18 van 14.00 tot 18.00 uur. 

Tienen klinkt op 2019 

Drie koningen, drie koningen, geef mij ne nieuwe hoed … Op zondag 6 januari ’19 mag het een feesthoed zijn want dan wordt ‘Wintermagie in Tienen’ feestelijk afgesloten en het nieuwe jaar ingezet met ‘Tienen klinkt op 2019’. Tussen 10.30 en 12.30 uur ben je welkom op de Grote Markt om samen het glas op het nieuwe jaar te heffen. Elke inwoner krijgt twee consumpties. Inschrijven is niet nodig.  

Omdat het die dag ook Driekoningen is, wordt er voor de kinderen iets extra’s voorzien. Wie verkleed als een koning naar de Grote Markt afzakt, ontvangt een stempelkaart. Hiermee krijgen de jonge kweikertjes een gratis drankje en een toteman en kunnen ze deelnemen aan een leuke Driekoningenworkshop én twee ritjes maken op de attracties.    

Tienen klinkt op 2019
Zondag 6 januari van 10.30 tot 12.30 uur
Toegang gratis 

Contact