'Gen Z @ Pand10' krijgt een vervolg

30
augustus
2023
Jongerenplek_01

De vraag naar een plaats in stad Tienen voor jongeren waar ze kunnen samenkomen en waar activiteiten worden georganiseerd is groot. Om die reden staken de stad en enkele jongeren de hoofden bij elkaar en ontwikkelden ze een jongerenplaats bij Pand 10.

Aan het begin van de zomer startte stad Tienen samen met een groep jongeren met het creëren van een jongerenplek in Tienen. Pand 10 zou de locatie worden waar jongeren samen konden komen om elkaar te leren kennen, activiteiten te organiseren of eraan deel te nemen. De hoop was een plek door én voor jongeren te verwezenlijken – en of dat gelukt is!

Het werden avonden vol toffe activiteiten georganiseerd door Tiense jongeren. Van een bingoavond tot een escape game. Er werd plezier gemaakt. Doorheen de hele zomer passeerden meer dan 50 jongeren op deze leuke plek. Op enkele avonden werden al korte bevragingen gedaan bij de aanwezigen over hoe zij de invulling van deze plek zagen. We ontvingen verschillende leuke ideeën en velen zijn ook bereid een organiserende rol op te nemen. Een duidelijke uitkomst uit deze bevragingen is dat de jongeren vooral vragende partij zijn voor een georganiseerd aanbod. 

Verschillende activiteiten, georganiseerd door Tiense jongeren, moeten op laagdrempelige manier zorgen voor fijne verbindingsmomenten. Door een verscheidenheid aan activiteiten komen we tegemoet aan de brede waaier van behoeften en noden van verschillende groepen jongeren en wordt er gemikt op een breed bereik.

Doorheen de zomer werd ‘Gen Z @ Pand10’ gebruikt als werktitel. In augustus werd er een poll gelanceerd waarin meer dan honderd mensen hun mening gaven over wat de échte naam van het project moet worden. Daar kwam een ‘Halte 33’ als winnaar uit!

Na de zomer gaan we met een groepje gemotiveerde en enthousiaste jongeren aan de slag om de gegeven ideeën om te zetten in werkelijkheid. Natuurlijk blijft iedereen méér dan welkom om langs te komen en mee na te denken. Heb jij een leuk idee? Bezorg het ons via groeien@tienen.be of kom langs op een van de volgende activiteiten.

Begin september gaan collega’s van Team Kind en Jeugd van de stad Tienen samen met medewerkers van Arktos op pad om alle Tiense jongeren te bevragen naar hun vrijetijdsbeleving. Op die manier hopen we nog vele leuke ideeën te verzamelen en kunnen jongeren zelf de activiteiten voor het najaar vormgeven. Noteer alvast vrijdag 8 september ’23 in je agenda voor de volgende Halte 33-avond! Vanaf 16.00 uur worden de deuren van Pand 10 aan het stationsgebouw geopend om jongeren te verwelkomen met foods, drinks en workshops.

Contact

  • Groeien

    Vrijetijdscentrum

    Sint-Jorisplein 20
    3300 Tienen