Animator worden

Word animator!Werk je graag met kinderen en wil je aan de slag als animator? Na een basiscursus 'Animator in het jeugdwerk' kan dat binnen het vakantieaanbod van de stad Tienen.

Hoe word ik animator?

Stap 1 Bij de start van de cursus ben je minstens 15 jaar.

Stap 2 Je maakt een KAVO-ID aan op www.mijnkadervorming.be.

Stap 3 Je volgt een basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'. De stad Tienen organiseert er jaarlijks één onder begeleiding van Koning Kevin vzw. Tijdens die cursus ontdek je een week lang alles over spelen en leer je hoe je op een speelse maar verantwoordelijke manier omgaat met kinderen en jongeren. 

Krokusvakantie 2023: van 20 t/m 26 februari '23, elke dag van 09.00 tot 17.30 uur, op zaterdag tot 21.30 uur met overnachting en op zondag tot 15.30 uur.

Stap 4 Je loopt 50 uur stage op een erkende stageplaats. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het vakantieaanbod van de stad Tienen.

Stap 5 Hoera! Je bent geslaagd en ontvangt een erkend attest ‘animator in het jeugdwerk’, uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Waarom op cursus?

  • Je leert nieuwe vrienden kennen en hebt de tijd van je leven.
  • Je doet massa’s speelbagage op en leert activiteiten en speelimpulsen voorbereiden. Je ontdekt spelenderwijs wat speelpleinwerk is en hoe je kinderen op sleeptouw neemt.
  • Je werkt er aan een speelse maar vrolijke houding met aandacht voor elk kind.
  • Je wordt begeleid door een team van straffe instructeurs die zelf met beide voeten in het speelpleinwerk staan.

Inschrijven

De monitorencursus is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Contact