Monitorencursus

MonitorenJe bent minimum 16 jaar of je wordt nog dit jaar 16 en je vindt het super om tijdens de vakantieperiodes kampen te bouwen, op fantasietochten te gaan, op de catwalk te lopen, raketten te fabriceren, een bosspel te spelen, waterspelletjes te doen ... met een bende uitgelaten kinderen en andere animatoren?

Dan is monitorenwerk echt iets voor jou! De cursus 'Animator in het jeugdwerk' is de ideale manier om je daarop voor te bereiden.

Cursus

De cursus is een samenwerking tussen de Tiense jeugddienst en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) en duurt 6 dagen, overnachtingen inbegrepen.

Na het volgen van de cursus, loop je gedurende 60 uren stage op een speelpleinwerking (bv. Tintel van de jeugddienst) of een open vakantie-initiatief naar keuze. Na een positieve beoordeling van de stage, ben jij de trotse eigenaar van een attest ‘Animator in het jeugdwerk ’ uitgereikt door de Vlaamse gemeenschap en bruikbaar in het jeugdwerk.

Wat kan je verwachten?

Onze cursus animator zit boordevol speelplezier: knutselen, bouwen, bewegen, spelletjes, fantasie en meer van dat. Om volop mee te spelen op het speelplein, is zelf graag spelen en experimenteren met spelen een absolute voorwaarde. Uiteraard brengen we je ook de basis bij van een goede begeleidershouding, de leefwereld van kinderen, EHBO ...

Je wordt hierin begeleid door een team van ervaren VDS-instructoren die ook allemaal nog met beide voeten in het speelpleinwerk staan. Zij staan garant voor een leuke en speelse aanpak van de hele cursus.

Contact